Unique brake problem? - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Regular Service / Maintenance This section contains discussion about regular service and maintenance (upkeep) of your Jeep Commander

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 12-05-2012, 06:38 PM Thread Starter
Member
Points: 1,156, Level: 18 Points: 1,156, Level: 18 Points: 1,156, Level: 18
Level up: 56% Level up: 56% Level up: 56%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 30
Unique brake problem?

Wife calls me this week while I'm out of town saying she has some brake problems and is afraid to drive it. Petal isn't doing much and brakes are getting hot. Had it towed to a local trusted shop. The next day they took it for a test drive and within a mile all four wheels locked up. Had it towed back to their shop and let it sit for an hour and they still did not release. The only way to get them to release was to crack a brake line at the master cylinder to get them to roll again.

After a call to the local dealership, they decided that the master cylinder needed to be replaced. Did that today and took it for a test drive. Went good for a little bit then it started to do the same thing again. They say that there isn't anything else they can do for it. There goes $400.

Any thoughts as to what it could be? She said two lights came on on the dash. One was ESP and the other something about brake assit control, or something to that effect. I'll be home tomorrow and was going to run my scan tool on it, but I don't know where to start really.

Recently, I had to have a couple of wires in the wiring harness because the brake lights were not working and my fuel gauge worked only part of the time. I'm wondering if that may be part of the problem????
JoshC017 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-05-2012, 09:10 PM
Senior Member
Points: 27,950, Level: 98 Points: 27,950, Level: 98 Points: 27,950, Level: 98
Level up: 60% Level up: 60% Level up: 60%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
07JeepXK's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orchard Park, NY
Posts: 6,317
I've never heard of this problem before with a Commander. Let us know if you figure it out

2007 4.7 Liter XK | Front OME MD Springs w/Superlift Preload Spacer | Rear 4" Superlift Springs | Bilstein 5125 Rear Shocks | JBA UCA's | Rusty's Rear Adjustable Track Bar | Black Rock 997 Wheels | Fred Goeske 1/4 Inch Wheel Spacers | 305/70R17 Goodyear Wrangler MT/R w/Kevlar | Airflow Snorkel | Flowmaster 40 Series Muffler | Superchips Flashpaq | Mopar Skids | 4xGuard Belly Guard | American Rebel Rear Diff Cover | Rear Powertrax No-Slip | Front E-Locker | Rear Heat/AC Delete
07JeepXK is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 12-07-2012, 07:36 AM Thread Starter
Member
Points: 1,156, Level: 18 Points: 1,156, Level: 18 Points: 1,156, Level: 18
Level up: 56% Level up: 56% Level up: 56%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 30
It's giving me a B121e code any thoughts?
JoshC017 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Regular Service / Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome