Chirp, Chirp, squeak squeak... serpentine belt - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Regular Service / Maintenance This section contains discussion about regular service and maintenance (upkeep) of your Jeep Commander

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 01-22-2013, 12:49 AM Thread Starter
Junior Member
Points: 1,669, Level: 23 Points: 1,669, Level: 23 Points: 1,669, Level: 23
Level up: 69% Level up: 69% Level up: 69%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Ronin's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: SoCal
Posts: 26
Chirp, Chirp, squeak squeak... serpentine belt

I made it to 75,000 miles and now the Commander chirps and squeaks at me during cold starts. Once the engine warms up though, the squeaks go away.... I'm thinking the serpentine belt... gonna go get this checked out tomorrow!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	serpentine belt.jpg
Views:	106
Size:	165.8 KB
ID:	6024  

2006 Commander 4.7L
2014 Corvette Coupe 6.2L 455 HP!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




Ronin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 01-22-2013, 11:23 AM
Senior Member
Points: 6,458, Level: 52 Points: 6,458, Level: 52 Points: 6,458, Level: 52
Level up: 54% Level up: 54% Level up: 54%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
 
rhobll's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: pittsburgh pa
Posts: 498
I have to agree with you. Mine would squeak occassionally, but more so when the compressor ran, a/c or defroster. Changed it out and the noise went away. That was around 70k.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2006 3.7l Silver black and crome Sport W QT1
K&N cai. Aridium 1X plugs. 1.5" Spider Trax...
Tinted windows gone. Got ticketed for 137.50!! Full Synthetic motor oil and many more mods...
rhobll is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 01-23-2013, 08:45 PM Thread Starter
Junior Member
Points: 1,669, Level: 23 Points: 1,669, Level: 23 Points: 1,669, Level: 23
Level up: 69% Level up: 69% Level up: 69%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Ronin's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: SoCal
Posts: 26
I just found out its a busted water pump too!! Oh well, sounds normal after searching the forums...

Cheers,

Ronin

2006 Commander 4.7L
2014 Corvette Coupe 6.2L 455 HP!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




Ronin is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 01-24-2013, 04:32 PM
Member
Points: 613, Level: 12 Points: 613, Level: 12 Points: 613, Level: 12
Level up: 26% Level up: 26% Level up: 26%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by Ronin View Post
I just found out its a busted water pump too!! Oh well, sounds normal after searching the forums...

Cheers,

Ronin
hey hello Ronin.

This week its being around -40/-45 here in Timmins, and I have the same problem! A loud snarping voice on cold start, what goes away after 10 sec. What do you mean by a busted water pump? how did you found this out? dealer/ your self etc..
marco2011 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 01-26-2013, 12:14 AM Thread Starter
Junior Member
Points: 1,669, Level: 23 Points: 1,669, Level: 23 Points: 1,669, Level: 23
Level up: 69% Level up: 69% Level up: 69%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Ronin's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: SoCal
Posts: 26
Hi Marco,

DANG!! Timmins is COLD!!

I saw that the sound was coming from the belt area so I performed a search on this website for "belt".... which lead me to the "serpentine belt".. so I read-up on that and members on this website also mentioned that when the serpentine belt gets squeaky and goes bad... one of the auxiliary gizmos has also gone bad (the water pump)....

I have a mechanic in SoCal and he diagnosed/fixed this problem...

He installed a new water pump, thermostat, serpentine belt & belt tensioner.

Now I'm all fixed and good to go! Lov'in my Jeep.. beep beep!!

2006 Commander 4.7L
2014 Corvette Coupe 6.2L 455 HP!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




Ronin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Regular Service / Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome