Chirp, Chirp, squeak squeak... serpentine belt - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Jeep Commander Jeep Commander Header Right
HomeForumGalleryClassifiedsAbout UsAdvertiseContact Us

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

» Sponsor Links
Go Back   Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Regular Service / Maintenance

Regular Service / Maintenance This section contains discussion about regular service and maintenance (upkeep) of your Jeep Commander

JeepCommander.com is the premier Jeep Commander Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-21-2013, 11:49 PM
Ronin's Avatar
Ronin Ronin is offline
Junior Member
Points: 1,080, Level: 17 Points: 1,080, Level: 17 Points: 1,080, Level: 17
Level up: 80% Level up: 80% Level up: 80%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jan 2013
Location: SoCal
Posts: 25
Chirp, Chirp, squeak squeak... serpentine belt

I made it to 75,000 miles and now the Commander chirps and squeaks at me during cold starts. Once the engine warms up though, the squeaks go away.... I'm thinking the serpentine belt... gonna go get this checked out tomorrow!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	serpentine belt.jpg
Views:	60
Size:	165.8 KB
ID:	6024  
__________________
2006 Commander 4.7L
2009 Corvette Coupe 6.2L 430 HP!




Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-22-2013, 10:23 AM
rhobll's Avatar
rhobll rhobll is offline
Senior Member
Points: 3,446, Level: 36 Points: 3,446, Level: 36 Points: 3,446, Level: 36
Level up: 64% Level up: 64% Level up: 64%
Activity: 80% Activity: 80% Activity: 80%
 
Join Date: Feb 2011
Location: pittsburgh pa
Posts: 313
I have to agree with you. Mine would squeak occassionally, but more so when the compressor ran, a/c or defroster. Changed it out and the noise went away. That was around 70k.
__________________

2006 3.7l Silver and Black Sport W QT1
K&N CAI, 1.5" Spider Trax
Tinted windows, Mobile1 Synthetic
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2013, 07:45 PM
Ronin's Avatar
Ronin Ronin is offline
Junior Member
Points: 1,080, Level: 17 Points: 1,080, Level: 17 Points: 1,080, Level: 17
Level up: 80% Level up: 80% Level up: 80%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jan 2013
Location: SoCal
Posts: 25
I just found out its a busted water pump too!! Oh well, sounds normal after searching the forums...

Cheers,

Ronin
__________________
2006 Commander 4.7L
2009 Corvette Coupe 6.2L 430 HP!




Reply With Quote
  #4  
Old 01-24-2013, 03:32 PM
marco2011 marco2011 is offline
Member
Points: 613, Level: 12 Points: 613, Level: 12 Points: 613, Level: 12
Level up: 26% Level up: 26% Level up: 26%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by Ronin View Post
I just found out its a busted water pump too!! Oh well, sounds normal after searching the forums...

Cheers,

Ronin
hey hello Ronin.

This week its being around -40/-45 here in Timmins, and I have the same problem! A loud snarping voice on cold start, what goes away after 10 sec. What do you mean by a busted water pump? how did you found this out? dealer/ your self etc..
Reply With Quote
  #5  
Old 01-25-2013, 11:14 PM
Ronin's Avatar
Ronin Ronin is offline
Junior Member
Points: 1,080, Level: 17 Points: 1,080, Level: 17 Points: 1,080, Level: 17
Level up: 80% Level up: 80% Level up: 80%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jan 2013
Location: SoCal
Posts: 25
Hi Marco,

DANG!! Timmins is COLD!!

I saw that the sound was coming from the belt area so I performed a search on this website for "belt".... which lead me to the "serpentine belt".. so I read-up on that and members on this website also mentioned that when the serpentine belt gets squeaky and goes bad... one of the auxiliary gizmos has also gone bad (the water pump)....

I have a mechanic in SoCal and he diagnosed/fixed this problem...

He installed a new water pump, thermostat, serpentine belt & belt tensioner.

Now I'm all fixed and good to go! Lov'in my Jeep.. beep beep!!
__________________
2006 Commander 4.7L
2009 Corvette Coupe 6.2L 430 HP!




Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Regular Service / Maintenance


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 07:41 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.