Code P0700 and code P0841, help! - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Jeep Commander Jeep Commander Header Right
HomeForumGalleryClassifiedsAbout UsAdvertiseContact Us

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

» Sponsor Links
Go Back   Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Regular Service / Maintenance > Diagnostic Trouble Codes (DTC)

JeepCommander.com is the premier Jeep Commander Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-10-2011, 01:51 PM
commanderjoe commanderjoe is offline
Junior Member
Points: 4, Level: 1 Points: 4, Level: 1 Points: 4, Level: 1
Level up: 7% Level up: 7% Level up: 7%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
Code P0700 and code P0841, help!

Last night my wife was driving home and called me to say the MIL had come on and that the transmission was no longer showing the D, it was instead a 3 and she was not able to shift back into D.

I had her pull over and I met her up i the parking lot where she was and was able to turn off the engine and turn it back on and D was working fine again however the MIL was still on. I was able to drive home with no issue.

Today I went up to Advanced Auto and borrowed their code machine, plugged it up and this is what it found:

P0700 MOD $00
Transmission Control system
(Malfunction Indicator Lamp Request)

P0841 MOD $01
Transmission Fluid Pressure Sensor/
Switch A Circuit
Range/Performance

P0700 MOD $00
Transmission Control system
(Malfunction Indicator Lamp Request)

I somewhat understand the P0700 however I have no clue about the other one.

Here are the vehicle specs:

2006 Commander
4.7 4x4 with 4Low
about 95500 miles on it

Any help or insight would be greatly appreciated in understanding more about those codes so I know which way to proceed with them.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-10-2011, 01:59 PM
jeep5253's Avatar
jeep5253 jeep5253 is offline
Senior Member
Points: 47,025, Level: 100 Points: 47,025, Level: 100 Points: 47,025, Level: 100
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 14,247
Bad transmission pressure sensor ?
__________________
2006 Steel Blue 5.7L HEMI Limited 4x4 Build Date: June 9, 2006 Hour 14
Interior: Dark Slate/Light Graystone with Saddle Brown Leather Seats
Quadra-Drive II, NAV, DVD, Trailer Tow Group IV, Off-Road Group II, Remote Start, UConnect, Rear Backup
Camera, Chrome Wheels, Magnaflow cat-back exhaust, Daytime Running Lights enabled
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Regular Service / Maintenance > Diagnostic Trouble Codes (DTC)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.