Should 'trans over temp' show momentarily at start up?" - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Jeep Commander Jeep Commander Header Right
HomeForumGalleryClassifiedsAbout UsAdvertiseContact Us

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

» Sponsor Links
Go Back   Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Problems / Dealer Service

Problems / Dealer Service Having a problem with your vehicle? Were you treated fairly or poorly at a dealer? Warranty issues? Let us know.

JeepCommander.com is the premier Jeep Commander Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-27-2012, 05:32 PM
chrali chrali is offline
Member
Points: 973, Level: 16 Points: 973, Level: 16 Points: 973, Level: 16
Level up: 73% Level up: 73% Level up: 73%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 45
Should 'trans over temp' show momentarily at start up?"

Car seems to drives fine (only had it a week), no warning lamps lit, or anything. Various searches don't provided anything definitive.

So my question is simple "Should 'trans over temp' show momentarily at start up?"

The dealer tells me its a diagnostic check, me I'm not so sure.

I'd appreciate any help guys.
__________________
************************************
Encourage alternative fuels - Use all the petrol!
************************************
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-27-2012, 06:58 PM
L_PIKL's Avatar
L_PIKL L_PIKL is offline
Senior Member
Points: 4,059, Level: 40 Points: 4,059, Level: 40 Points: 4,059, Level: 40
Level up: 55% Level up: 55% Level up: 55%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Sep 2009
Location: Roselle, IL
Posts: 127
ive seen that message when starting up the commander but its really quick and you normally don't see it for that long to read all of it. try this trick to see if your throwing any codes.

__________________
2006 XK 65th Anniversary Edition
3.7L V6 QT-I
Rough Country 2" Lift
Goodyear Wrangler Silent Armor's (245/75/17)
Mud
~The best things in life happen in a Jeep~
Reply With Quote
  #3  
Old 07-28-2012, 08:34 AM
chrali chrali is offline
Member
Points: 973, Level: 16 Points: 973, Level: 16 Points: 973, Level: 16
Level up: 73% Level up: 73% Level up: 73%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 45
Cheers for that I'll give it a go,

but coz it does it doesn't mean it should.

I've got a 6 months warranty on this Jeep and that message can mean anything from (allegedly) a diagnostic, to failing battery, starter, alternator, gearbox/TC, solenoid pack, VSM (vehicle security modules) you name it and there may NOT be any DTC codes.

Its in the dealers interest to tell me its a diagnostic, instead of taking a hit on the rest on the expensive stuff, so that's why I need to know.
__________________
************************************
Encourage alternative fuels - Use all the petrol!
************************************
Reply With Quote
  #4  
Old 07-30-2012, 05:07 PM
chrali chrali is offline
Member
Points: 973, Level: 16 Points: 973, Level: 16 Points: 973, Level: 16
Level up: 73% Level up: 73% Level up: 73%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 45
I didn't realise that this is the holy grail of a question as there are lots of symptoms ans very few answers. Time to cross my fingers and pray time.

Didnt seem to get codes for me, I'll try again tomorrow.
__________________
************************************
Encourage alternative fuels - Use all the petrol!
************************************
Reply With Quote
  #5  
Old 11-12-2012, 06:14 PM
filo8818's Avatar
filo8818 filo8818 is offline
Senior Member
Points: 6,610, Level: 53 Points: 6,610, Level: 53 Points: 6,610, Level: 53
Level up: 30% Level up: 30% Level up: 30%
Activity: 28% Activity: 28% Activity: 28%
 
Join Date: May 2010
Location: Milano, Italy
Posts: 461
I get the same on my 3.0 crd and is like this since i get it and i never had any problem. So i guess is a check


Sent from my iPhone using Autoguide.com App
__________________
Present: 2007 Jeep Commander 3.0 L CRD - 2" lift kit - full led interior lights - 6000K HID low beam and fog lights - black HULK wheels - custom side exhaust system - DPF removed - matte black front grille (plastidip).
Previous: 2003 Jeep Cherokee/Liberty 2.8 L CRD - custom exhaust system - front bar protection - custom rear tail light - sold at 110.000 KM
.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-24-2012, 01:56 PM
chrali chrali is offline
Member
Points: 973, Level: 16 Points: 973, Level: 16 Points: 973, Level: 16
Level up: 73% Level up: 73% Level up: 73%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by filo8818 View Post
I get the same on my 3.0 crd and is like this since i get it and i never had any problem. So i guess is a check


Sent from my iPhone using Autoguide.com App
Nope! Even the Jeep tech said that should not happen. Once he'd cleared the codes it had gone, didn't take long to come back though, but hey the car seems to be running ok and I'm not out of warranty so I'm not too fussed.
__________________
************************************
Encourage alternative fuels - Use all the petrol!
************************************
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Problems / Dealer Service


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.