Codes U0404, 1403 & 1411 - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Jeep Commander Jeep Commander Header Right
HomeForumGalleryClassifiedsAbout UsAdvertiseContact Us

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

» Sponsor Links
Go Back   Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Regular Service / Maintenance > Diagnostic Trouble Codes (DTC)

JeepCommander.com is the premier Jeep Commander Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-08-2009, 11:14 AM
Adobie Adobie is offline
Junior Member
Points: 1,249, Level: 19 Points: 1,249, Level: 19 Points: 1,249, Level: 19
Level up: 49% Level up: 49% Level up: 49%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: May 2009
Location: VA
Posts: 10
Codes U0404, 1403 & 1411

My Check engine light came on so I had my codes scaned at Autozone. They were unable to tell me what they meant but i have searched and found them to be U0404. Invalid data from control module gear shift. Not sure what this means, but when i go to put the jeep in drive i get a service park assist system, I think this might have something to do with this. I also Have U1411 ‐ Implausible Fuel Volume Signal Received
researched this and it seems to have to do with remote start. I dont have remote start on the jee, so not sure on this one. I also got U1403-IMPLAUSIBLE FUEL LEVEL SIGNAL found this on a charger forum, not sure on this either. they all seem to have something to do with signal lost to control modules though. Could these have something to do with the ignition switch problems that some of us have experienced? Any Help would be appreciated. Thanks

Andrew
2007 Jeep Commander 3.7 QT1
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-15-2009, 07:20 AM
buzzkill buzzkill is offline
Junior Member
Points: 26, Level: 1 Points: 26, Level: 1 Points: 26, Level: 1
Level up: 52% Level up: 52% Level up: 52%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9
Looking for help/info on dtc U1411

Hey there! I'm glad I found this place I have a 2006 Jeep Commander. All has been ok until yesterday. Randomly 3 things lit up. Freaked me out so I shut it off then start it again....only the engine light came on. Went to Auto Zone and they gave me the code U1411 but couldn't tell me anything.

Looked on google and saw something mentioned about remote start. I don't think I have that? Forgive me idiocy, I'm a girl LOL I use my key to start it every time so I'm guessing its not a remote start issue?

Any input? It just passed the 27,000 mile mark.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-15-2009, 07:58 AM
tripod tripod is offline
Senior Member
Points: 4,505, Level: 42 Points: 4,505, Level: 42 Points: 4,505, Level: 42
Level up: 78% Level up: 78% Level up: 78%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 282
any recent service? mileage? and which engine do you have?
__________________
06 5.7 Limited,QDII,blk/sdl lthr,nav/ves,chrome tow hooks,DUB grill,weathertech cargo mat,rubber antenna,PIAA intense white/low & super plasma/high, Trueflow panel fltr,Hankook Dynapros,Thule/Mopar 687 cargo pod
Reply With Quote
  #4  
Old 08-15-2009, 09:48 AM
buzzkill buzzkill is offline
Junior Member
Points: 26, Level: 1 Points: 26, Level: 1 Points: 26, Level: 1
Level up: 52% Level up: 52% Level up: 52%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by tripod View Post
any recent service? mileage? and which engine do you have?

Other than oil changes, air filter & fluid checks nothing has been done. Got it from CarMax a year ago this August. The mileage just passed 27,000 it might be about 27,021 but I don't think its high mileage. Its a V8 if I recall correctly. As far as engine options, I know its not the smallest engine and its not the biggest (Hemi?) either. It says something about 4 wheel drive etc

Boy, it sure does stink being a girl sometimes lol
Reply With Quote
  #5  
Old 08-15-2009, 02:23 PM
jeep5253's Avatar
jeep5253 jeep5253 is offline
Senior Member
Points: 47,644, Level: 100 Points: 47,644, Level: 100 Points: 47,644, Level: 100
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Activity: 70% Activity: 70% Activity: 70%
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 14,303
U1411 = implausible fuel volume

No, I don't know what that means but it has nothing to do with a remote start.
__________________
2006 Steel Blue 5.7L HEMI Limited 4x4 Build Date: June 9, 2006 Hour 14
Interior: Dark Slate/Light Graystone with Saddle Brown Leather Seats
Quadra-Drive II, NAV, DVD, Trailer Tow Group IV, Off-Road Group II, Remote Start, UConnect, Rear Backup
Camera, Chrome Wheels, Magnaflow cat-back exhaust, Daytime Running Lights enabled
[IMG][/IMG]
Reply With Quote
  #6  
Old 08-15-2009, 02:25 PM
jeep5253's Avatar
jeep5253 jeep5253 is offline
Senior Member
Points: 47,644, Level: 100 Points: 47,644, Level: 100 Points: 47,644, Level: 100
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Activity: 70% Activity: 70% Activity: 70%
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 14,303
Quote:
Originally Posted by CLR View Post
I'm a owner of Truck & Auto Accessory shop, your module may be bad. Sometimes Auto Zone computers grab the wrong error codes. You can try disconnecting the battery for 10-15 min and hook it back up. It may clear the code, if not you call shops in your area that have a code reader and ask if they charge to read trouble codes.
I have never had a problem with Auto Zone giving me the wrong code. I believe the U1411 is the correct code as others here have had the same issue.
__________________
2006 Steel Blue 5.7L HEMI Limited 4x4 Build Date: June 9, 2006 Hour 14
Interior: Dark Slate/Light Graystone with Saddle Brown Leather Seats
Quadra-Drive II, NAV, DVD, Trailer Tow Group IV, Off-Road Group II, Remote Start, UConnect, Rear Backup
Camera, Chrome Wheels, Magnaflow cat-back exhaust, Daytime Running Lights enabled
[IMG][/IMG]
Reply With Quote
  #7  
Old 08-15-2009, 02:30 PM
buzzkill buzzkill is offline
Junior Member
Points: 26, Level: 1 Points: 26, Level: 1 Points: 26, Level: 1
Level up: 52% Level up: 52% Level up: 52%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9
Thanks for the info guys!! I'm so lost! Maybe I should call the dealership or something? From what I understand its still under warranty.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-15-2009, 02:40 PM
jeep5253's Avatar
jeep5253 jeep5253 is offline
Senior Member
Points: 47,644, Level: 100 Points: 47,644, Level: 100 Points: 47,644, Level: 100
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Activity: 70% Activity: 70% Activity: 70%
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 14,303
Quote:
Originally Posted by buzzkill View Post
Thanks for the info guys!! I'm so lost! Maybe I should call the dealership or something? From what I understand its still under warranty.
Is it still giving you the code ? You can check the codes yourself. Here is how to do it----> http://www.jeepcommander.com/forums/showthread.php?t=5689&highlight=codes&page=5
__________________
2006 Steel Blue 5.7L HEMI Limited 4x4 Build Date: June 9, 2006 Hour 14
Interior: Dark Slate/Light Graystone with Saddle Brown Leather Seats
Quadra-Drive II, NAV, DVD, Trailer Tow Group IV, Off-Road Group II, Remote Start, UConnect, Rear Backup
Camera, Chrome Wheels, Magnaflow cat-back exhaust, Daytime Running Lights enabled
[IMG][/IMG]
Reply With Quote
  #9  
Old 08-15-2009, 05:41 PM
buzzkill buzzkill is offline
Junior Member
Points: 26, Level: 1 Points: 26, Level: 1 Points: 26, Level: 1
Level up: 52% Level up: 52% Level up: 52%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9
Thanks!! I haven't really driven it much since the code showed up. Not sure how many miles or how long I'll have to drive it for the light to come on again.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-15-2009, 08:50 PM
Ag Guy Ag Guy is offline
Junior Member
Points: 148, Level: 2 Points: 148, Level: 2 Points: 148, Level: 2
Level up: 96% Level up: 96% Level up: 96%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
U1411 on 06 Commander

My wife had the same problem the day after we bought her used '06 from a Jeep dealer, which happened to be a Sunday. The lights light up like a christmas tree and it lost most all electronics except the radio. I went to Autozone and got the same code. To make a long story short, the dealer told me it was a communication error and could be just about anything? It was out of warranty, but I convinced them to fix it or buy it back, so they replaced a fuse block which didn't do anything! After posting the problem on here, it got a few responses from others that had similar issues. In there cases, a faulty ignitions switch or ignition module was the problem. I made them change the switch about a week ago and everything is working for the time being. P.S. Definately go to the dealer and raise heck. They will tell you that they can't do anything unless it does it when they are driving it, and it most likely won't for them. Request they do there homework and change the parts for you. P.S. I hope your dealer isn't like our, which lost their Jeep dealership during this whole ordeal which left us in a pinch.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Regular Service / Maintenance > Diagnostic Trouble Codes (DTC)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 10:43 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.