Sub/Amp install help needed please - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Electronics / NAV Discussion This section contains discussion about the electronics system and NAV system in the Jeep Commander.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-30-2014, 11:28 PM Thread Starter
Junior Member
Points: 16, Level: 1 Points: 16, Level: 1 Points: 16, Level: 1
Level up: 31% Level up: 31% Level up: 31%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
BulldawgJeepin's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Athens, GA
Posts: 20
Sub/Amp install help needed please

I'm new to the Commander world and also to the world of transferring audio through data signals. I've got an aftermarket head unit installed (power and sound ok) and have installed an amp and subs. The rca' s for the a.m. amp are run from the outputs on the back of the unit and the amp is getting power. No sound from subs. I've checked all connections ten times and everything is nice and tight. I am hearing clicking from door speakers now (was not there prior to amp connection). I've searched every thread I can find (even Ask Meatball) and can't seem to find an answer. I'm sure the answer is right in front of me but after working on this for ten hours my mind is melted. Anyone have a solution? Sorry if this has been asked prior but thanks for the help.

Build. Break. Fix. Repeat.

GO DAWGS!!!
BulldawgJeepin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-31-2014, 06:27 PM
Junior Member
Points: 244, Level: 4 Points: 244, Level: 4 Points: 244, Level: 4
Level up: 88% Level up: 88% Level up: 88%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 13
Stupid question maybe but do you have the remote wire(blue wire) hooked up? Its the small wire that tells your amp to turn on. I assume you've checked the fuse on the power wire coming from your battery. Can't remember for sure what this is called but I had to install a green box for about $100 on a past vehicle to get rid of the weird sound issue if I remember right. I would shut the car off and open a door and the subs would just rumble as loud as they could by themselves.
longwalker83 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-26-2014, 09:57 AM Thread Starter
Junior Member
Points: 16, Level: 1 Points: 16, Level: 1 Points: 16, Level: 1
Level up: 31% Level up: 31% Level up: 31%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
BulldawgJeepin's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Athens, GA
Posts: 20
Problem solved. Returned all the crap that Best Buy sold me and bought the CORRECT harness from Crutchfield. Very easy, straight-forward install. Worked correctly the first time I turned it on. Problem resolved.
BulldawgJeepin is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 11-26-2014, 11:47 AM
Senior Member
Points: 2,779, Level: 32 Points: 2,779, Level: 32 Points: 2,779, Level: 32
Level up: 20% Level up: 20% Level up: 20%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
ARJeeper's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Bella Vista, AR
Posts: 167
That's a good solution! Crutchfield can seem a bit pricier than other options, but getting the build sheet, harnesses, and support you need is worth a lot!

2006 XK Limited 5.7l. Inferno Red. QDII.
Gone: '12 JKR, '06 LJ Rubi, '06 WK, '04 TJ, '97 ZJ, '95 YJ
ARJeeper is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Electronics / NAV Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome