'08 Limited Remote Start Auto Temp Question - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Electronics / NAV Discussion This section contains discussion about the electronics system and NAV system in the Jeep Commander.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 11-04-2014, 02:47 PM Thread Starter
Senior Member
Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76
Level up: 33% Level up: 33% Level up: 33%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
LuvMyCommander's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago, IL
Posts: 954
'08 Limited Remote Start Auto Temp Question

For those that have the remote start option on their XK Limited models- when you start your vehicle with the remote start is your blower motor on the highest setting possible at times? Even if I leave my blower at the lowest setting and once I get in my Jeep after having started it with the remote often times it is on super high. It's so high to the point that I can hear the blower motor on the outside and on the inside it sounds as if it's going to fly out of place. Does this happen to you guys too? Is this because auto temp is activated when you use the remote start option? I couldn't find anything about that in the manual or online. As soon as I turn the key the climate controls are then enabled and the blower goes back to the last setting I had it.

2008 Commander Limited 5.7L HEMI QDII
Mods: AFE Magnum Force Stage 2 CAI, OME HD Lift w/OME Shocks and Struts, Goodyear Wrangler All Terrains w/Kevlar 255/70R17, JBA Gen 6.7 Upper Control Arms, Hypertech Speedo Calibrator, Magnaflow cat-back system, Custom Retrofit HID Projectors, LED Conversion Kit for Fog Lights, Rigid Industries D2 LED Driving Lights


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
LuvMyCommander is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 11-04-2014, 02:55 PM
Senior Member
Points: 7,991, Level: 60 Points: 7,991, Level: 60 Points: 7,991, Level: 60
Level up: 21% Level up: 21% Level up: 21%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
luckyse7ens's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: CA
Own a Commander?: Yes
Model year: 2010
Trim Package: Sport
Power-Train: 3.7L V-6
2WD
If 4WD - system: QT-I
Current Mileage: 140000
Posts: 1,585
Does it default to defrost? This may be by design? I don't have Remote start so I can't help.
luckyse7ens is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 11-05-2014, 08:44 AM Thread Starter
Senior Member
Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76
Level up: 33% Level up: 33% Level up: 33%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
LuvMyCommander's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago, IL
Posts: 954
Quote:
Originally Posted by luckyse7ens View Post
Does it default to defrost? This may be by design? I don't have Remote start so I can't help.
That's a good question. I know it's not coming out of the forward facing vents. I'll have to check that next time. It's just odd how high the blower motor is operating. Even if I manually put it on high it sounds like the blower motor is spinning faster than it's meant to, it's difficult to describe but it doesn't sound normal and I don't remember my old XK sounding like that when on high.

2008 Commander Limited 5.7L HEMI QDII
Mods: AFE Magnum Force Stage 2 CAI, OME HD Lift w/OME Shocks and Struts, Goodyear Wrangler All Terrains w/Kevlar 255/70R17, JBA Gen 6.7 Upper Control Arms, Hypertech Speedo Calibrator, Magnaflow cat-back system, Custom Retrofit HID Projectors, LED Conversion Kit for Fog Lights, Rigid Industries D2 LED Driving Lights


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
LuvMyCommander is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 11-05-2014, 10:59 AM
Super Moderator
Points: 59,055, Level: 100 Points: 59,055, Level: 100 Points: 59,055, Level: 100
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
 
jeep5253's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Own a Commander?: Yes
Model year: 2006
Trim Package: Limited
Power-Train: 5.7L V-8 Hemi
4WD
If 4WD - system: QD-II
Posts: 14,853
Quote:
Originally Posted by LuvMyCommander View Post
For those that have the remote start option on their XK Limited models- when you start your vehicle with the remote start is your blower motor on the highest setting possible at times? Even if I leave my blower at the lowest setting and once I get in my Jeep after having started it with the remote often times it is on super high. It's so high to the point that I can hear the blower motor on the outside and on the inside it sounds as if it's going to fly out of place. Does this happen to you guys too? Is this because auto temp is activated when you use the remote start option? I couldn't find anything about that in the manual or online. As soon as I turn the key the climate controls are then enabled and the blower goes back to the last setting I had it.
Mine has never done that after a remote start. Are you sure you didn't leave the blower on high ?

2006 Steel Blue 5.7L HEMI Limited 4x4 Build Date: June 9, 2006 Hour 14
Interior: Dark Slate/Light Graystone with Saddle Brown Leather Seats
Quadra-Drive II, NAV, DVD, Trailer Tow Group IV, Off-Road Group II, Remote Start, UConnect, Rear Backup Camera, Chrome Wheels,
Magnaflow cat-back exhaust, Daytime Running Lights enabled, 2" Rough Country Lift with 265/70R17 Goodyear Wrangler AT/S
jeep5253 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 11-06-2014, 09:44 AM Thread Starter
Senior Member
Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76
Level up: 33% Level up: 33% Level up: 33%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
LuvMyCommander's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago, IL
Posts: 954
Quote:
Originally Posted by jeep5253 View Post
Mine has never done that after a remote start. Are you sure you didn't leave the blower on high ?
Yep, pretty sure, that's why I thought this was odd and didn't seem normal. As soon as I turn the key to the run position the blower goes back down to the setting I left it at. Like I said, I thought this was probably the auto temp feature kicking in while on remote start but it doesn't seem to be the case, otherwise it would've probably been in the manual. Hmm.

I wonder if I need to replace the climate controls.

2008 Commander Limited 5.7L HEMI QDII
Mods: AFE Magnum Force Stage 2 CAI, OME HD Lift w/OME Shocks and Struts, Goodyear Wrangler All Terrains w/Kevlar 255/70R17, JBA Gen 6.7 Upper Control Arms, Hypertech Speedo Calibrator, Magnaflow cat-back system, Custom Retrofit HID Projectors, LED Conversion Kit for Fog Lights, Rigid Industries D2 LED Driving Lights


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
LuvMyCommander is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 11-06-2014, 02:12 PM
Senior Member
Points: 2,779, Level: 32 Points: 2,779, Level: 32 Points: 2,779, Level: 32
Level up: 20% Level up: 20% Level up: 20%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
ARJeeper's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Bella Vista, AR
Posts: 167
I know my '12 JKR would override the blower settings when remote start was used. It always maxed it out until the key was put in the ignition.

2006 XK Limited 5.7l. Inferno Red. QDII.
Gone: '12 JKR, '06 LJ Rubi, '06 WK, '04 TJ, '97 ZJ, '95 YJ
ARJeeper is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 11-06-2014, 02:29 PM
Senior Member
Points: 7,991, Level: 60 Points: 7,991, Level: 60 Points: 7,991, Level: 60
Level up: 21% Level up: 21% Level up: 21%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
luckyse7ens's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: CA
Own a Commander?: Yes
Model year: 2010
Trim Package: Sport
Power-Train: 3.7L V-6
2WD
If 4WD - system: QT-I
Current Mileage: 140000
Posts: 1,585
Quote:
Originally Posted by ARJeeper View Post
I know my '12 JKR would override the blower settings when remote start was used. It always maxed it out until the key was put in the ignition.
This type of thing wouldn't surprise me. Seems advantageous in cold climates.
luckyse7ens is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 11-06-2014, 02:42 PM
Senior Member
Points: 2,779, Level: 32 Points: 2,779, Level: 32 Points: 2,779, Level: 32
Level up: 20% Level up: 20% Level up: 20%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
ARJeeper's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Bella Vista, AR
Posts: 167
Exactly. Helped to heat/cool your vehicle quickly and get it ready to drive.

But in my case the vents were usually closed so it was blowing like the dickens and making lots of noise through closed vents! haha

2006 XK Limited 5.7l. Inferno Red. QDII.
Gone: '12 JKR, '06 LJ Rubi, '06 WK, '04 TJ, '97 ZJ, '95 YJ
ARJeeper is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 11-07-2014, 10:35 AM Thread Starter
Senior Member
Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76 Points: 13,779, Level: 76
Level up: 33% Level up: 33% Level up: 33%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
LuvMyCommander's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago, IL
Posts: 954
Quote:
Originally Posted by ARJeeper View Post
Exactly. Helped to heat/cool your vehicle quickly and get it ready to drive.
That's what I was thinking too and it makes sense but why does it have to be on max times 100? Haha. Unless my climate controls are not functioning properly and is making my blower motor spin faster than normal on high?

It just doesn't sound normal on how high the blower motor is operating but it does make sense that while on remote start the auto temp function will attempt to make the interior comfortable before getting in your vehicle.

2008 Commander Limited 5.7L HEMI QDII
Mods: AFE Magnum Force Stage 2 CAI, OME HD Lift w/OME Shocks and Struts, Goodyear Wrangler All Terrains w/Kevlar 255/70R17, JBA Gen 6.7 Upper Control Arms, Hypertech Speedo Calibrator, Magnaflow cat-back system, Custom Retrofit HID Projectors, LED Conversion Kit for Fog Lights, Rigid Industries D2 LED Driving Lights


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
LuvMyCommander is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Electronics / NAV Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome