Dashboard goes limp - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Electronics / NAV Discussion This section contains discussion about the electronics system and NAV system in the Jeep Commander.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 12-02-2014, 09:54 PM Thread Starter
Member
Points: 8,699, Level: 62 Points: 8,699, Level: 62 Points: 8,699, Level: 62
Level up: 83% Level up: 83% Level up: 83%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 75
Dashboard goes limp

06 4.7 commander. the dashboard goes limp. all gauges turn off and power steering shuts down. The engine still runs and I can accelerate and slow down but no gauges work. Dealership cant find anything wrong.
flashover95 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-02-2014, 10:09 PM
Senior Member
Points: 15,906, Level: 81 Points: 15,906, Level: 81 Points: 15,906, Level: 81
Level up: 12% Level up: 12% Level up: 12%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Mongo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Lusby, MD
Posts: 3,037
PS is purely mechanical, what is happening with the Dash Gauges sound electrical. I can't see how that would cause the PS to lose boost?

Could you have a wire bundle getting caught in the steering linkage as you turn the wheel? Resisting the steering wheel (making it feel like boost is lost) and shorting power to the gauges?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Mongo is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 12-04-2014, 07:34 PM
Junior Member
Points: 3,214, Level: 35 Points: 3,214, Level: 35 Points: 3,214, Level: 35
Level up: 10% Level up: 10% Level up: 10%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
schlagel17's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Parker, CO
Own a Commander?: Yes
Model year: 2006
Trim Package: Sport
Power-Train: 3.7L V-6
4WD
If 4WD - system: QT-I
Current Mileage: 202,800
Posts: 26
Do you lose other electrical components? Or just the gauges? The only thing I could think is that maybe you have an issue with your serpentine belt slipping on the power steering pump and the alternator. Hence losing both power steering and your electrical. Of course if that were the case you would probably be experiencing other issues too...
schlagel17 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Electronics / NAV Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome