ipod via Aux inputs on VES - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Electronics / NAV Discussion This section contains discussion about the electronics system and NAV system in the Jeep Commander.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 02-14-2008, 11:42 AM Thread Starter
Points: 2,082, Level: 27 Points: 2,082, Level: 27 Points: 2,082, Level: 27
Level up: 55% Level up: 55% Level up: 55%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 134
ipod via Aux inputs on VES

I am having issues playing my ipod via the aux connection on the VES. Has anyone else had issues? I got it to work once so far. I cannot get to the VES 'tab' via the mode button. I tried it from both the remote and from the radio. I'm not a complete idiot, at least I don't think so. I expected this to be pretty simple and kinda plug-n-play. I am going to try another cable, but I am not hopeful. any suggestions?
jeep63 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 02-15-2008, 03:24 AM
Points: 860, Level: 15 Points: 860, Level: 15 Points: 860, Level: 15
Level up: 60% Level up: 60% Level up: 60%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6
You are not an idiot, cause its a little tricky.
I have that problem too.
The Ipod has a signal-level, which is to low for VES. So it dont notice the Ipod and you cant change to VES.
But it works when the ipod is set to max volume. You have to try some times.
Another method is to give a video signal to VES (e.g.video ipod).
good luck
Matthias
chevyunger is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 02-15-2008, 06:08 AM Thread Starter
Points: 2,082, Level: 27 Points: 2,082, Level: 27 Points: 2,082, Level: 27
Level up: 55% Level up: 55% Level up: 55%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 134
Yeah, I tried today with a different cable and the volume up. My original cable was for audio and video so I could play movies and shows on the VES. I will try that cable with full volume and see. Thanks for the reply chevyunger. Cheers!
jeep63 is offline  
 
post #4 of 12 (permalink) Old 02-15-2008, 11:25 AM
Points: 1,896, Level: 25 Points: 1,896, Level: 25 Points: 1,896, Level: 25
Level up: 96% Level up: 96% Level up: 96%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 154
Thumbs up

I had the same problem before I got my IPOD intergration kit.

I ended up using my wifes old IPOD charger/cradle that had a line level out jack on it. I just plugged in the 3.5mm jack to RCA wire into that and it worked fine. It seemed never to sound right plugged in that way though....

The IPOD intergration kit is key!
milkman is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 07-07-2008, 10:51 PM
Senior Member
Points: 13,860, Level: 76 Points: 13,860, Level: 76 Points: 13,860, Level: 76
Level up: 53% Level up: 53% Level up: 53%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
rubicontrail.net's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chandler, AZ
Posts: 2,473
I had the same problem this weekend. It was my first attempt to hook up my Zune to the aux jacks. I couldn't figure it out, but reading this thread did the trick. I turned the volume all the way up on the Zune and suddenly it was recognized. Sound quality was very clear.

2007 Jeep Commander Limited, 1998 Jeep Wrangler Sahara, 1955 Willys Jeep Pickup (Restoration Project), 2011 Subaru Outback 2.5i Limited:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rubicontrail.net is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old 07-07-2008, 11:18 PM
Senior Member
Points: 12,498, Level: 73 Points: 12,498, Level: 73 Points: 12,498, Level: 73
Level up: 12% Level up: 12% Level up: 12%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
rwmorrisonjr's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Alexandria, VA
Posts: 2,337
Send a message via AIM to rwmorrisonjr Send a message via MSN to rwmorrisonjr Send a message via Yahoo to rwmorrisonjr
I've done the same thing Milkman did with a Belkin charger/adapter and it works fine. Will get the FM bounded Ipod kit at some point since I don't want to lose my Sirius presets.

2006 XK Sport, 4.7l, QTII- many mods
----------------------------------------------------
'An armed society is a polite society. Manners are good when one may have to back up his acts with his life."- Robert A. Heinlein

"Men sleep peacefully in their beds at night because rough men stand ready to do violence on their behalf."- George Orwell



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rwmorrisonjr is offline  
post #7 of 12 (permalink) Old 07-08-2008, 01:38 AM
Senior Member
Points: 2,441, Level: 29 Points: 2,441, Level: 29 Points: 2,441, Level: 29
Level up: 94% Level up: 94% Level up: 94%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
drysuitdiver's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: London UK
Posts: 488
I had issues with this, I turned the Volume on the MP3 player to max , still nothing.

then the4 Jeep had the trailer electrics fitted and the dealer starscanned it, there were 2 VES modules with a problem, the dealer changed these under warranty and Voila working input sockets
drysuitdiver is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 07-08-2008, 08:52 AM
Senior Member
Points: 4,209, Level: 41 Points: 4,209, Level: 41 Points: 4,209, Level: 41
Level up: 30% Level up: 30% Level up: 30%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Jeeper64's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Buffalo, NY
Posts: 717
Quote:
Originally Posted by rwmorrisonjr
I've done the same thing Milkman did with a Belkin charger/adapter and it works fine. Will get the FM bounded Ipod kit at some point since I don't want to lose my Sirius presets.
My Sirius presets are still there. I have the can bus kit.

5th Jeep

1991 YJ
1995 XJ Sport
1997 ZJ
2001 WJ
2006 XK 26 "U" pkg Dark Khaki!!
Jeeper64 is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old 07-08-2008, 10:19 AM
Senior Member
Points: 12,498, Level: 73 Points: 12,498, Level: 73 Points: 12,498, Level: 73
Level up: 12% Level up: 12% Level up: 12%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
rwmorrisonjr's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Alexandria, VA
Posts: 2,337
Send a message via AIM to rwmorrisonjr Send a message via MSN to rwmorrisonjr Send a message via Yahoo to rwmorrisonjr
Quote:
Originally Posted by Jeeper64
My Sirius presets are still there. I have the can bus kit.
And they remain after switching between Sirius & Ipod? The literature says that the presets don't work with the CANBUS iPod installed. If they work, then I'd rather do that, better control of the iPod and better sound.

2006 XK Sport, 4.7l, QTII- many mods
----------------------------------------------------
'An armed society is a polite society. Manners are good when one may have to back up his acts with his life."- Robert A. Heinlein

"Men sleep peacefully in their beds at night because rough men stand ready to do violence on their behalf."- George Orwell



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rwmorrisonjr is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old 07-08-2008, 08:34 PM
Senior Member
Points: 4,209, Level: 41 Points: 4,209, Level: 41 Points: 4,209, Level: 41
Level up: 30% Level up: 30% Level up: 30%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Jeeper64's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Buffalo, NY
Posts: 717
Quote:
Originally Posted by rwmorrisonjr
And they remain after switching between Sirius & Ipod? The literature says that the presets don't work with the CANBUS iPod installed. If they work, then I'd rather do that, better control of the iPod and better sound.
They remain...I was somewhat surprised myself...I read the same literature...Then I started snooping around on some of the other forums...There seems to be a split of the folks who lost thier presets and those that still have them. I wonder if it has anything to do with the head unit installed...I wouldn't think that it would considering the Sirius unit is separate from the head unit.

5th Jeep

1991 YJ
1995 XJ Sport
1997 ZJ
2001 WJ
2006 XK 26 "U" pkg Dark Khaki!!
Jeeper64 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Electronics / NAV Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome