Static on Sirius/XM - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
Electronics / NAV Discussion This section contains discussion about the electronics system and NAV system in the Jeep Commander.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 06-18-2018, 04:28 PM Thread Starter
Senior Member
Points: 3,561, Level: 37 Points: 3,561, Level: 37 Points: 3,561, Level: 37
Level up: 41% Level up: 41% Level up: 41%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Dec 2015
Location: Michigan
Own a Commander?: Yes
Model year: 2008
Trim Package: Limited
Power-Train: 5.7L V-8 Hemi
4WD
If 4WD - system: QD-II
Current Mileage: 135000
Posts: 136
Static on Sirius/XM

Anyone have issues with occasional static sometimes severe with the satellite radio? Sirius/XM said I might need a new receiver/decoder which resides on the back of the RER NAV system.

Anyone gone down this path before?
quickster2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 06-24-2018, 10:58 AM
Super Moderator
Points: 24,072, Level: 94 Points: 24,072, Level: 94 Points: 24,072, Level: 94
Level up: 73% Level up: 73% Level up: 73%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
 
Big Blue's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: East Coast of Florida; Proud to have served.
Own a Commander?: Yes
Model year: 2008
Trim Package: Sport
Power-Train: 4.7L V-8
4WD
If 4WD - system: QT-II
Current Mileage: 101,200
Posts: 5,519
Garage
Quote:
Originally Posted by quickster2 View Post
Anyone have issues with occasional static sometimes severe with the satellite radio? Sirius/XM said I might need a new receiver/decoder which resides on the back of the RER NAV system.

Anyone gone down this path before?
@quickster2;

You should not have any static whatsoever on Sirius/XM. You definitely have some kind if issue with the Sirius XM side of your radio - what that is - who knows, there are a few possibilities that jump to mind.

Could be a dying Sirius XM receiver/decoder;

Could be a break of fray in your Sirius XM antenna wire somewhere - or a problem with the Sirius XM antenna itself.

There is no way to pin it down unfortunately, without taking the time to check each possibility, one at a time.

When I first bought Big Blue, my Sirius XM did not work at all, the head unit turned on and the regular FM radio & CD player worked fine, but I could not receive a Sirius XM activation signal; It turns out, my antenna wire (the longest part of it, which runs through the headliner back to the antenna) was actually broken. How in God's Green earth that happened, I couldn't tell you. And of course, you can't buy just the antenna wire, so, I had to buy a new antenna - just to get the wire that comes along with it.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by Big Blue; 06-24-2018 at 11:06 AM.
Big Blue is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > Electronics / NAV Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome