Service TPMS error - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
General Commander Discussion General Discussion involving the Jeep Commander goes here. If it does not fit into a more specific category below, post it here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 06-29-2015, 08:36 PM Thread Starter
Member
Points: 1,407, Level: 21 Points: 1,407, Level: 21 Points: 1,407, Level: 21
Level up: 7% Level up: 7% Level up: 7%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 36
Service TPMS error

I've been getting the TPMS error for a few months now. At first it was showing blank lines for the left rear, then the right rear, then the front. It was all over the place, now it just has blank lines for the two front tires and is staying like that. I don't think its the TPMS sensors. I pulled the TPMS fuse under the dash and reinstalled it, didn't work. Pulled the IOD fuses under the hood and reinstalled them. Still didn't work. Finally, I disconnected the battery and let it sit overnight. Reconnected and error still comes back. Argh! I'm so frustrated with this! I've read about something called a Wireless Control Module, but I can't find a part number, price or where it even is in the vehicle. Is it the same module for the keyless entry? Any help would be greatly appreciated!
Gearhead65 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 06-29-2015, 08:44 PM
Senior Member
Points: 7,991, Level: 60 Points: 7,991, Level: 60 Points: 7,991, Level: 60
Level up: 21% Level up: 21% Level up: 21%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
luckyse7ens's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: CA
Own a Commander?: Yes
Model year: 2010
Trim Package: Sport
Power-Train: 3.7L V-6
2WD
If 4WD - system: QT-I
Current Mileage: 140000
Posts: 1,585
what makes you think its not the sensors? The batteries probably died.
luckyse7ens is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-07-2015, 10:40 PM
Member
Points: 4,038, Level: 40 Points: 4,038, Level: 40 Points: 4,038, Level: 40
Level up: 44% Level up: 44% Level up: 44%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 41
Most current thread - TPMS issues

Is this the most current thread on TPMS problems?
clapperc is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-09-2015, 05:16 AM
Senior Member
Points: 1,849, Level: 25 Points: 1,849, Level: 25 Points: 1,849, Level: 25
Level up: 49% Level up: 49% Level up: 49%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
sporty92's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 134
After your troubleshoots, it still sounds the sensor issue to me.
sporty92 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > General Commander Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome