No start???? - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
General Commander Discussion General Discussion involving the Jeep Commander goes here. If it does not fit into a more specific category below, post it here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 11-21-2015, 11:33 AM
quickster2
Guest
 
Posts: n/a
No start????

Just came home from 10 days away and Jeep won't start. Has newer battery. All lights heater, blower, etc. all seem to work fine. Moved shift lever all around. Park relay seems to be working. Clueless??? Fuses all seem good as well. No click nothing when I turn the key to start? 2008 Limited Hemi has run flawless in the last month since purchased.
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 11-21-2015, 02:31 PM
Senior Member
Points: 4,564, Level: 43 Points: 4,564, Level: 43 Points: 4,564, Level: 43
Level up: 7% Level up: 7% Level up: 7%
Activity: 19% Activity: 19% Activity: 19%
 
Join Date: Mar 2015
Location: Monterey California
Own a Commander?: Yes
Model year: 2006
Trim Package: Limited
Power-Train: 5.7L V-8 Hemi
4WD
If 4WD - system: QD-II
Current Mileage: 124000
Posts: 201
It is the wire connection on the starter solenoid relay. This is a common problem and an easy fix. The connection gets loose or corroded. If you wiggle it the starter will work. You need to fix the connection. There is an update for this.
bdalameda is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 11-21-2015, 03:17 PM
quickster2
Guest
 
Posts: n/a
Thanks!

Will try tomorrow after the snowstorm lets up around here.
 
post #4 of 5 (permalink) Old 11-21-2015, 09:33 PM
Senior Member
Points: 4,564, Level: 43 Points: 4,564, Level: 43 Points: 4,564, Level: 43
Level up: 7% Level up: 7% Level up: 7%
Activity: 19% Activity: 19% Activity: 19%
 
Join Date: Mar 2015
Location: Monterey California
Own a Commander?: Yes
Model year: 2006
Trim Package: Limited
Power-Train: 5.7L V-8 Hemi
4WD
If 4WD - system: QD-II
Current Mileage: 124000
Posts: 201
Usually it is the Yellow wire. I've heard of corroded ground wires causing this also.
bdalameda is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 11-24-2015, 07:48 PM
quickster2
Guest
 
Posts: n/a
Starter had a direct short was the root cause. Reputable shop not the dealer. Don't know what caused it. All better now thanks for the replies.
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > General Commander Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome