Front Passenger Turn Signal not working (not the bulb or fuse) - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
General Commander Discussion General Discussion involving the Jeep Commander goes here. If it does not fit into a more specific category below, post it here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 06-27-2016, 03:17 PM Thread Starter
Junior Member
Points: 6,003, Level: 50 Points: 6,003, Level: 50 Points: 6,003, Level: 50
Level up: 27% Level up: 27% Level up: 27%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Front Passenger Turn Signal not working (not the bulb or fuse)

My front passenger turn signal has not been working for sometime. When I took it to the dealership a year or so ago they confirmed it was a module that needed to be replaced (it is not the obvious bulb or fuse). I can't remember the part name / number but I do remember it costing about $300-400+. Just wondering if any one would know what relay or possible part it would be. Jeep is an 06 Commander 3.7L.

Also when I turn on the running lights the front right bulb lights up and stays on. However when I select the right turn signal only the back right light blinks and the signal blinks faster than normal since only the rear signal is receiving the current.


Thanks for the help

Last edited by rossel21; 06-27-2016 at 10:26 PM.
rossel21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-28-2016, 08:52 AM
Super Moderator
Points: 24,582, Level: 95 Points: 24,582, Level: 95 Points: 24,582, Level: 95
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
 
Big Blue's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: East Coast of Florida; Proud to have served.
Own a Commander?: Yes
Model year: 2008
Trim Package: Sport
Power-Train: 4.7L V-8
4WD
If 4WD - system: QT-II
Current Mileage: 101,200
Posts: 5,639
Garage
Quote:
Originally Posted by rossel21 View Post
Also when I turn on the running lights the front right bulb lights up and stays on. However when I select the right turn signal only the back right light blinks and the signal blinks faster than normal since only the rear signal is receiving the current.
Thanks for the help
That's a classic indication of a bulb with a burnt out filament.

When functioning properly, the turn signal on each side of the vehicle, is it's own closed circuit which is made up of the front & rear turn signal. Left side turn signal (front & rear) is one closed circuit, right side turn signal (front & rear) is another closed circuit.

When you have a bulb with a burnt out filament that's not working, the turn signal circuit is now open - which is what causes the working signal bulb to blink faster.

I would replace both bulbs - front passenger turn signal & rear passenger turn signal - but I would replace the front passenger turn signal bulb first and see if that corrects the problem. If it doesn't, then replace the rear passenger turn signal bulb.

It's simple enough to do yourself and it might cost you $10.00 for both bulbs.

I'd be willing to bet you will find your turn signal works just fine, once you replace those 2 bulbs.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by Big Blue; 06-28-2016 at 09:27 AM.
Big Blue is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-28-2016, 07:32 PM Thread Starter
Junior Member
Points: 6,003, Level: 50 Points: 6,003, Level: 50 Points: 6,003, Level: 50
Level up: 27% Level up: 27% Level up: 27%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Replaced both bulbs just to be sure, still have the same problem. Like I said the dealer narrowed it down to a module that needs to be replaced, just wondering if anyone had this issue or better yet knew the relay / module part number.

Thanks
rossel21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > General Commander Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome