Audio suddenly off - Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum
General Commander Discussion General Discussion involving the Jeep Commander goes here. If it does not fit into a more specific category below, post it here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 02-20-2009, 12:57 AM Thread Starter
Points: 17, Level: 1 Points: 17, Level: 1 Points: 17, Level: 1
Level up: 33% Level up: 33% Level up: 33%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Audio suddenly off

Hi

My audio suddenly off this morning, and try to on/off the engines and try again to on the audio, same thing,, any hint?

and one thing, my time setting keep changing to default setting although i changed it to local time..

Since it same panel/platform for audio, it's related?

any hint.. pls adivise,,

thank you for your help
-Mohsin,,
mohsin74 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 02-20-2009, 07:50 AM
Senior Member
Points: 11,274, Level: 70 Points: 11,274, Level: 70 Points: 11,274, Level: 70
Level up: 6% Level up: 6% Level up: 6%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
XKJeep06's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Houston, TX
Posts: 452
Sounds like a defective radio, or likely like mine...'no sound' the amplifier. The amp shorted out due to the water leak from the sunroof/drain tube issue you've probably read about on here. I hope you're still under warranty.

Join us on Facebook @
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


2007 BMW 335i Sedan
2006 Jeep Commander Limited HEMI



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
XKJeep06 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 02-20-2009, 07:55 AM
Senior Member
Points: 15,238, Level: 79 Points: 15,238, Level: 79 Points: 15,238, Level: 79
Level up: 78% Level up: 78% Level up: 78%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
adamag25's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Northwest Central Jersey
Posts: 2,629
There are two power sources that connect to a radio. One is connected to the key and the other is connected to a constant power source. There should be a fuse for the constant power source and it may be the same circuit as the power port located below the radio. Check all your fuses. Good luck and welcome to the forum.

Bright Silver 4.7L 2.25 RR/OME lift, Kumho KL71 265/70/17, Flashpaq, Lights, rack, intake, Super44, mopar skids, 4x belly guard, rear fog lights, MM9500 winch, GetLost4x4 winch mount

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

HILLBILLY DELUXE
adamag25 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 02-20-2009, 08:14 AM
Points: 5,487, Level: 47 Points: 5,487, Level: 47 Points: 5,487, Level: 47
Level up: 69% Level up: 69% Level up: 69%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,562
What head unit? When you "off/on" the engine, are you opening the door so you lose power to the radio? Turning the engine off won't do any good unless you reset the radio as well.
RedCommander is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 02-20-2009, 09:33 AM
Super Moderator
Points: 59,482, Level: 100 Points: 59,482, Level: 100 Points: 59,482, Level: 100
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Activity: 79% Activity: 79% Activity: 79%
 
jeep5253's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Own a Commander?: Yes
Model year: 2006
Trim Package: Limited
Power-Train: 5.7L V-8 Hemi
4WD
If 4WD - system: QD-II
Posts: 14,899
Quote:
Originally Posted by adamag25 View Post
There are two power sources that connect to a radio. One is connected to the key and the other is connected to a constant power source. There should be a fuse for the constant power source and it may be the same circuit as the power port located below the radio. Check all your fuses. Good luck and welcome to the forum.
He didn't say the whole radio wasn't working, just the audio.

2006 Steel Blue 5.7L HEMI Limited 4x4 Build Date: June 9, 2006 Hour 14
Interior: Dark Slate/Light Graystone with Saddle Brown Leather Seats
Quadra-Drive II, NAV, DVD, Trailer Tow Group IV, Off-Road Group II, Remote Start, UConnect, Rear Backup Camera, Chrome Wheels,
Magnaflow cat-back exhaust, Daytime Running Lights enabled, 2" Rough Country Lift with 265/70R17 Goodyear Wrangler AT/S
jeep5253 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 02-20-2009, 02:03 PM
Senior Member
Points: 13,804, Level: 76 Points: 13,804, Level: 76 Points: 13,804, Level: 76
Level up: 39% Level up: 39% Level up: 39%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
PolarBZ's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Lakewood, Washington
Posts: 2,266
Mine once went off entirely on its own and wouldn't come back on for a few minutes, but that was back in April 2007 and it hasn't happened since. I call it a fluke.

RIP - Silver '06 Limited; 5.7 Hemi; 2" TerraFlex Lift; 255/70R17 Bridgestone Dueler REVOS, Horizontal Inclinometer, Signal Frog Antenna Ball, Surco Safari 50"x50" Roof Rack, GetLost4x4 bumper, Bulldog 9k Winch, GetLost4x4 Rock Rails - (should have added a snorkel)
PolarBZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum > Jeep Commander Discussion > General Commander Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Commander Forums: Jeep Commander Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome