Jeep Commander Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
40 Posts
Discussion Starter #1
I did the ignition dance to get this error code
switch from all the way off to on-just before starter engages
3 times fast leaving it in the on position on the third switching.

Came up with only one code. DT U1417

Did some research and the guy said it could be several things?
Not sure if he knows or not so am inquiring here.

I did replace the front wheel speed sensors
Going to check the rears and replace if needed.

I was told by a member here that the ignition dance would
give code for each sensor.

Any help would be appreciated.

Oh one of the several things was wss on the article I read.
I think it said left side but not front or rear.
 

·
Registered
Joined
·
40 Posts
Discussion Starter #2 (Edited)
Driverside rear ABS (wheel Speed sensor) fixed it.
Make sure to get one that has resistance 600-1300 ohms
I have had and seen three new ones under 500 ohms
You will be doing it twice if you don't take a meter
to the parts house.
 

·
Super Moderator
Joined
·
5,846 Posts
Driverside rear ABS (wheel Speed sensor) fixed it.
Make sure to get one that has resistance 600-1300 ohms
I have had and seen three new ones under 500 ohms
You will be doing it twice if you don't take a meter
to the parts house.
Good info there.

This is also a problem with a lot of Commander Specific parts if you get them from Chrysler, they are all at least 10 years old or older and electronic parts specifically don't have a very long shelf life, especially if they have been stored in an environment that was warm or not climate controlled at some point during their life span.
 

·
Super Moderator
Joined
·
5,846 Posts
Good to know though I NEVER go to stealer for parts.
The longer you own your Commander, you will eventually learn the undeniable truth.

I guarantee you, there will come a point in time where you have no choice but to go to an FCA dealership for some obscure part, book it.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top