Jeep Commander Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Have been member for a while. First post. Am quite fond of my Commander. Recently encountered first problem since purchasing a year and a half ago. When shifting from Park to Drive the gear indicator displays a "3". If I disconnect battery and reconnect after 30 minutes codes clear and gear indicator operates normally, until next time. Would appreciate any input, suggestions, advice.
 

·
Administrator
2006 Limited 5.7 HEMI Quadra-Drive II
Joined
·
16,218 Posts
@James Hayes Please give us some info about your Commander (year, model trim, engine, 4WD or 2WD, if 4WD which system). Also please create a signature with this info. Thanks.

If it is going into 3rd gear it is in limp mode. What codes are you getting?
 

·
Super Moderator
2006 Commander Limited, 5.7 Hemi QD2
Joined
·
2,008 Posts
@James Hayes
Welcome to the forum. Please read this and fill in some of your details and make a signature with your Commander details. (year, model trim, engine, 4wd system, etc.) It is nice for us know what your Commander has in it so we can better help you.

NEW MEMBER REQUIRED READING!!! Important New Member information, Forum requirements & Forum rules. | Jeep Commander Forum

To make or modify a Signature click here - Signature - How to make or modify

To get the list of everything built into your Commander when built at the factory - have your VIN number (case sensitive) and go here Chrysler Build sheet - Equipment Listing Not necessarily for your signature but so you know what you have.

You can download a free Owner's Manual here--->Owner's Manual
 

·
Administrator
Joined
·
8,296 Posts
Have been member for a while. First post. Am quite fond of my Commander. Recently encountered first problem since purchasing a year and a half ago. When shifting from Park to Drive the gear indicator displays a "3". If I disconnect battery and reconnect after 30 minutes codes clear and gear indicator operates normally, until next time. Would appreciate any input, suggestions, advice.
Welcome to the forum;

Please complete your user profile signature as directed below;


This is a forum requirement for membership;

If you need help completing this task, just ask for it & I can assist you.

Thank you.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #6 ·
@James Hayes Please give us some info about your Commander (year, model trim, engine, 4WD or 2WD, if 4WD which system). Also please create a signature with this info. Thanks.

If it is going into 3rd gear it is in limp mode. What codes are you getting?
2006, 4.7 v8 2wd base model. P0700 was the first which I believe is a general transmission error code . To date I've pulled the following codes in trying to figure out the problem: P0882, P0846, P0871, P0988, P0876. I did check and find the trans fluid level low 3-4 months when this first started, but have maintained and routinely checked it since.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top