Jeep Commander Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #1
I have a slight problem with my 07 5.7 hemi commander. It all started 2 weeks ago when I went to change my struts to bilstein and it turned into a whole front end upgrade. I broke the bolt that holds the strut on the lower control arm on the driver side and I had to replace the passenger side control arm because I broke the swaybar link bolt that goes into the control arm. This was just the beginning of my problems. As I go to do my control arms, my starter decided to go with only 15,000 miles on the starter. To replace the starter I had to remove the front drive shaft. As I remove the driveshaft, it comes apart. FML. After I changed everything I was able to figure out how to put the driveshaft back together and finish everything up. My problem now is when I took it for a test drive, it has a small vibration after it goes past 30 mph. What do you guys think it could be. Did I mess up the driveshaft after it came apart or do you think it needs an alignment. I'm getting one on Monday to rule it out since it needs one anyway. Let me know what you guys think it could be. I'm leaning toward the driveshaft.


Sent from AutoGuide.com App
 

·
Premium Member
Joined
·
66 Posts
When the driveshaft fell apart, you might have put it back together out of phase. Since it wasn't marked to begin with, you'll have to do a little experimenting. Long story short, the the flats where the ujoint caps are should line up front to back. If you align it and it still vibrates, take it back off and swap the yoke end 180 degrees and try again. Scroll down to the "Phasing' picture. http://www.4xshaft.com/failures.gif
 
1 - 3 of 3 Posts
Top